Fietsenheler loopt tegen de lamp

zondag 9 april 2017

Middelburg - Zaterdagavond is een 14-jarige jongen uit Middelburg aangehouden op de Langevielebinnenbrug op verdenking van fietsenheling.

Surveillerende agenten signaleren omstreeks 19.20 uur een viertal jongens op de Langevielebinnenbrug die tussen een aantal fietsen staan. Een van de jongens spreekt de agenten aan en vertelt dat hij zojuist zijn gestolen (dames)fiets tussen de geparkeerde fietsen heeft gevonden. Hij zou net op weg zijn naar het politiebureau om aangifte te doen toen. Nu hij zijn fiets gevonden heeft wil hij deze meenemen.

De agenten gaan niet direct af op zijn woorden en vragen of de jongen daadwerkelijk kan aantonen dat het zijn fiets is. Omdat er op geen enkele manier bewijs boven tafel komt, raadplegen de agenten het politie-informatiesysteem. Dan blijkt dat de fiets in 2014 in Bergen op Zoom is gestolen. Vervolgens is de jongen als verdachte van heling aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. De fiets wordt teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ritthem | 112 alarmeringen Ritthem | Goedkoop Tanken in Ritthem | Supermarkten in Ritthem | Weerbericht Ritthem