Dieven slaan toe in haven

maandag 7 augustus 2017

Arnemuiden - In de haven aan de Oranjeplaat zijn van drie boten de buitenboordmotoren gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen. Daarnaast waarschuwt ze eigenaren hun spullen goed op te bergen.

Op maandagochtend 7 augustus kreeg de politie de melding dat er bij drie boten de buitenboordmotoren waren gestolen. De diefstallen werden aan het begin van de ochtend ontdekt. Er is aangifte gedaan.

Criminelen slaan vaker toe in (jacht)havens, daarbij hebben ze het voorzien op buitenboordmotoren, lieren en andere kostbaarheden aan boord van boten. Vooral in het voorseizoen worden veel mensen hier door gedupeerd. Vermoedelijk gaat het om criminele bendes die goed voorbereid en snel te werk gaan. Een gemiddelde buitenboordmotor is al snel duizenden euro’s waard. De politie werkt samen met de havenmeesters om deze diefstallen te voorkomen en te onderzoeken.

Het advies is om kostbaarheden op de boot achter slot en grendel te doen en de motoren te voorzien van goede sloten. Ook is het belangrijk om de serienummers van de motoren vast te leggen op www.stopheling.nl zo kan een gestolen buitenboordmotor eenvoudiger worden opgespoord als deze te koop wordt aangeboden.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ritthem | 112 alarmeringen Ritthem | Goedkoop Tanken in Ritthem | Supermarkten in Ritthem | Weerbericht Ritthem